The way we are doing our banking activities, paying services and products are changing very fast. The size of my wallet is getting smaller, more compact. Year’s back then, I used to have a bigger wallet, which kept my ATM cards, credit cards, currencies and coins. Now, I only have a leather cardholders and mobile phone because the mobile banking app development is growing fast.

ING Mobile Banking App – “Forecast.”

Shopping, going to the cinema and dining are my favourite activities. It is better to be able to have a quick look at the financial situation. Buying an excellent jacket and running short on monthly rent is a no go. Insight on future expenses is crucial. I remember, a few years back then, I had to find ATMs or login into my Internet banking to check my balance. Nowadays, I can use my mobile phone and the mobile banking app. One similarity is that I was only able to see my balance. The lack of insight on the future planned debits such as mobile subscription; insurances and monthly housing next to my balance could cause over-withdrawal. My bank re-designed its mobile banking app. Now, using the feature Forecast, I can get more insight into my planned direct debits and my future expenses. The future expenses are forecast based on my past transactions. Thank you, ING Mobile Banking App.

ing-mobiel-bankieren-app-SFN6548-b GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN

ing-betaal-app-SFN6550-b GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN

Going Dutch? Yes, please. – Share a payment request using QR code or iDeal link.

‘Going Dutch’ anyone? My experience, this has never been an easy process; in fact, it is quite embarrassing. Bills and coins are on the table, not to forget the sounds of coins accidentally fall to the floor while the other guests were turning their heads to the direction where your table is located. No more! Lost in translation with ‘Going Dutch’? This phrase means that everyone pays for himself or herself, and not a person paying for anyone else.

Last week was the first time I use both of the ING Mobile Banking App new features; Forecast and Payment Requests using QR code or iDeal link during my shopping lunch appointment and sushi dinner date. It was a great lunch or better to say a cup of coffee and sweet cakes instead of salads on a Monday afternoon. I had my sugar portion for the whole week in one afternoon. During the lunch, I created the QR code for my friend so he could scan it and paid his share back to me after the meal. The process of sharing the bill was easy because he has the same banking app. All he needed is scan the QR code and done. Before headed to do some shopping, I did check my ING Mobile Banking app again to use the Forecast to see if I will be able to buy something if I might find in a store. I saw a cool leather jacket but didn’t buy it; it was just not the one. Overall, it was a good day. My friend also snapped some pictures of me that day.

ing-mobiel-bankieren-app-SFN6496-b GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN ing-mobiel-bankieren-app-SFN6557-b GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN

It was a busy week, and suddenly it was Thursday; I could not wait to see Indonesian girlfriend again. After I had sushi every dinner while I was five days in Tokyo, I miss it. As usual, we got one bill but this time everything covered. I promised my friend that I would send her a payment request. All I had to do is using the same app, made a payment request and shared it as an iDeal link using the Whatsapp. The link will lead her to the iDeal payment system, which she can use her Internet banking to wire the money to me. No more hassle with money and coins on the restaurant table, just a QR code or iDeal link.

Nederlands

De manier waarop wij de bankzaken doen verandert snel. Jaren terug, was ik gewend om al mijn betaalpasjes, papieren- en muntgeld bij me te hebben. Tegenwoordig, heb ik alleen nog een lederen kaarthouder en mijn mobiele telefoon bij me. Op mijn mobiel staat natuurlijk de mobiel bankieren app die steeds handiger in gebruik wordt.

Kijk Vooruit functie in de ING Mobiel Bankieren app

Lekker de stad in met vrienden, samen lunchen, naar de bioscoop en de winkels afspeuren op leuke deals. Dat zijn mijn favoriete activiteiten. Ik vind het dan handig om even te kunnen zien wat mijn financiële situatie is. Ik wil niet dat mijn vaste lasten niet meer kunnen worden betaald doordat ik teveel geld heb uitgegeven.

Inzicht in wat er in de maand nog moet worden betaald is dus erg belangrijk. Vroeger ging ik dan eerst opzoek naar een pinautomaat of keek ik thuis eerst op de internet bankieren site om het saldo te checken voordat ik ging stappen. Nu heb ik alleen mijn mobiele telefoon en de mobiel bankieren app van de bank nodig om mijn saldo te zien. Tot voor kort ging het soms toch verkeerd. Ik zag mijn saldo wel, maar ik moest zelf in mijn hoofd hebben wat er nog die maand aan automatische incasso’s af moest. Gelukkig is de mobiel bankieren app nog slimmer geworden. In mijn ING mobiel bankieren app kan ik nu de nieuwste optie ‘Kijk Vooruit’ gebruiken om te zien wat en wanneer er deze maand nog aan automatische incasso’s, wordt afgeschreven. Door gebruik te maken van de app heb ik meer inzicht in mijn geplande incasso’s en mijn toekomstige uitgaven. De toekomstige uitgaven worden voorspeld op basis van mijn eerdere afschrijvingen. Reuze handig omdat ik nu beter kan zien of ik mij een gewenste aankoop nog kan permitteren deze maand.

ing-mobiel-bankieren-app-SFN6573-b GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN

Betaalverzoek in de ING Mobiel Bankieren App: een rekening delen tijdens een gezellig avondje uit via Whatsapp, Facebook of LinkedIn.

‘Going Dutch? Yes, please.’ Een bekende uitdrukking. Je gaat samen wat eten, krijgt één rekening, maar iedereen betaalt alleen voor wat hij of zij zelf heeft genuttigd. Mijn ervaring was dat het afrekenen dan vaak een heel gedoe was in het tijdperk van echt geld. Of je een gepast bedrag had of met elkaar geldstukken moest wisselen. Denk maar eens als je uit eten gaat met zeven andere vrienden. Muntjes die op de grond vielen, soms verhitte discussies hoe het allemaal te regelen, waardoor je door andere gasten in het restaurant werd aangekeken. Niet fijn.

Afgelopen week gebruikte ik mijn ING Mobiele Bankieren app voor de eerste keer. Eindelijk, kon ik de optie ‘Kijk Vooruit’ maar ook de optie ‘Betaalverzoeken’ om de rekening delen met een QR code uitproberen. Maandag, ging ik met een goede vriend de stad in om te lunchen. Het was reuze gezellig. Ik had in mijn hoofd om een lekkere salade te eten, maar het werd een kopje koffie met zoete cakes. Op die ene maandagmiddag heb ik meteen mijn suikerportie voor de hele week naar binnen gewerkt. Bij het afrekenen heb ik de rekening betaald, daarna heb ik voor mijn vriend een QR code gemaakt in de ING Mobiel Bankieren app, zodat hij die kon scannen en zo zijn deel van de rekening aan mij kon overboeken. Het ging vlot en makkelijk omdat hij dezelfde mobiel bankieren app gebruikt. Het enige wat hij behoefde te doen was de QR code te scannen met zijn eigen ING Mobiel Bankieren app. Voordat we het restaurantje verlieten om samen te winkelen, heb ik even naar de ‘Kijk Vooruit’ functie in mijn ING Mobiel Bankieren app gekeken. Reuze handig, met één druk op de knop krijg ik een overzicht van de geplande incasso’s. Budget was nog steeds OK! Ik zag een prachtig leren jack, maar heb die toch niet gekocht. De leren jack was te weinig gevoerd tegen de winterkou.

ing-mobiel-bankieren-app-SFN6565-b GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN

Het was een drukke week en opeens was het al donderdag. Ik keek ernaar uit om samen sushi te gaan eten met een vriendin. Toen we klaar waren, kregen wij één rekening. Ik dacht dat ik het weer kon regelen zoals tijdens de lunch maar zij heeft geen betaalrekening bij de ING bank. Samen betalen ging daarom even anders, maar ook erg eenvoudig. Ik sprak met mijn vriendin af haar een betaalverzoek te sturen naar haar Whatsapp via mijn ING Mobiel Bankieren app. Nadat ik een betaalverzoek had aangemaakt, stuurde ik het betaalverzoek als een link naar haar toe via een Whatsapp bericht. Door op de link te klikken, opende in haar browser de site waar zij via iDeal betaling haar deel kon overmaken.

Heerlijk die adequate ING Mobiel Bankieren app. Geen gedoe met papieren geld en muntgeld op tafel. Gewoon ‘Going Dutch’ met de QR code of de iDeal link via de ING Mobiel Bankieren app.

Meer info over de ING Mobiel Bankieren app en ING Betaal app (Kijk vooruit en Rekening delen met QR code of iDeal link):
ING Mobiel Betalen app (voor betalen met je mobiel, alleen voor Android met kitkat 4.4 of hoger, heb je nodig naast je ING Mobiel Bankieren app).
Kijk Vooruit functie in de ING Mobiel Bankieren app: Vooruit kijken naar de afschrijvingen die zeker worden afgeschreven, alleen de voorspellingen of allebei
Betaalverzoek in de ING Mobiel Bankieren app: een rekening delen tijdens een gezellig avondje uit via Whatsapp, facebook of linkedIn.

lank GOING DUTCH - ING MOBIEL BANKIEREN APP GADGET, TECH & DESIGN

The blog post “GOING DUTCH – ING MOBIEL BANKIEREN APP” published on ChristianGertsen.com – Dutch Street Style & Men’s Style Blog in collaboration with ING Mobiel Bankieren App & The Cirqle.

Street style has become just as major as the runway shows them. Check out these street style photos for fashion inspiration! Thank you for visiting my Dutch Street Style Blog.

ChristianGertsen.com Blog is a go-to resource for inspirational personal style, travel journal, menswear, global street style, well-read culture vultures, foodies, grooming and independent style. This site is ‘more than a’ Fashion blog! ChristianGertsen.com Blog is a one unique Amsterdam Street Style and Men’s Style Blog. Providing you not only personal vanity but injected some valuable information. ChristianGertsen.com Blog is presenting you my view on high-end and high-street fashion through street style snapshots captured by me. Personal style breathes on this blog through the outfit posts, wish list, wardrobe essentials en new-ins in the shopping section.

Have a question or want to say Hello? Send me an Email or Tweet. Be closer to me with Instagram and Facebook. Also Pinterest!